Храна и Пијалаци рецепт

Вкус кој освојува: Шницли меки како путер

Подгответе го пилешкото бело месо на малку поинаков начин.

Вкус кој освојува: Шницли меки како путер

Подгответе го пилешкото бело месо на малку поинаков начин.

Состојки:

Пилешко бело месо
3-4 јајца
50 гр сусам
100 гр брашно
100 гр презла
сув зачин или сол
може и мелен лук
масло за пржење

Подготовка:

Исчукајте го стекот помеѓу фолии, малку посипете со сув зачин.На алуминиумската фолија истурете брашно и презла, изматете ги јајцата во сад и посолете малку.

Во тегла со дупчиња истурете сусам, стекот поминете го низ брашното, јајцата, презлата, повтоно јајцата и посипете со сусам. Се пржи на врело масло.Кога ќе зарумени од двете страни се вади на хартиена салфетка за да се впие вишокот маснотии.

Послужете топло.

To top