Категорија: Македонија

Три навики кои ќе ги смениме во следните 5 години

Ниту една технолошка револуција не донесе толку неочекувано брзи и радикални транзиции, како што тоа го направи дигитализацијата. Тоа суштински ги промени нашите животи, нашите преференци, нашите навики, а исто…

Коцевски: Дали Македонски телеком во 2021 година му продава црн мерцедес со таблички СК 0202 АП на Назим Буши?

Како што претпоставивме МВР на Спасовски продолжува со молкот за дивеењето во Скопје со приватно возило со флешери, кое според нашите сознанија било управувано од Ќерим Буши, син на заменик…

Ковачки: Судот да отпочне одземање на деловната способност на Ковачевски, мора да се знае или е неспособен или лажоман

Судот веднаш да постапи согласно чл. 40 од Законот за вонпарнична постапка, кој вели дека постапката за одземање на деловна способност е итна и да отпочне постапка за одземање на…

Митева: МОН платило пола милион евра за еднократна употреба на скрипти, кој профитира, а кој губи од двојно плаќање за иста работа?

Сведоци сме на молк од МОН за потрошените половина милион евра за печатените привремени  учебници. Молк за огромниот скандал преку кој власта повторно наоѓа простор и начин како да спроведува…

Државната комисија за спречување на корупцијата мора да отвори постапка за испитување на вработувањето на сопругата и сестрата на сопругата на министерот Благој Бочварски во Клиничката болница – Штип.

Според јавно достапни информации, сопругата на Бочварски и нејзината сестра, двете во ист ден, без оглас, биле вработени во штипската болница. Се работи за општи доктори коишто немаат ниту шестмесечен…

Митева: Наместо нови учебници, МОН платило 530.000 евра за привремени материјали за учење, компилација од минатогодишните и дел од новите учебници

Во Министерството за образование и наука се е сведено на импровизации што скапо се плаќаат. Јавноста добро е запознаена дека наместо нови учебници, се изготвија привремени материјали за учење и…

Стоилковски: Сопругата на Бочварски и нејзината сестра ухлебени во штипската болница директно „од клупа“?

Продолжуваме со објавување на скандалозни непотистички вработувања и злоупотреби на позиции од клептоманите на власт, додека Македонија тоне во сиромаштија и во кризи! Штипската болница не е изградена, но тоа…

Ковачки: Како дезертерот Ковачевски стекнал и се’ уште има безбедносен сертификат за пристап до државни тајни кога има документ дека е трајно неспособен

Сомнително и нејасно е, и како дезертерот Ковачевски се стекнал и се’ уште поседува безбедносен сертификат за пристап до државни тајни, имајќи во предвид дека истиот приложил документ дека е…

Трипуновски: Исчезнати се голем дел од документите од архивата на МЗШВ, дали хакерскиот напад е обид за прекривање на криминал и злоупотреби на Николовски и власта?

Официјалната страница за МЗШВ веќе десетина дена не е во функција, а министерството се правдаат дека се под хакерски напад без притоа да ја информираат јавноста за каков сајбер напад…

Димитриеска Кочоска: Во Македонска Каменица градоначалникот реализира проекти кои се во завршна фаза од 600 илјади евра, со домаќинско работење се случуваат промени

Наспроти хроничното неработење на градоначалниците на СДСМ и ДУИ,градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ и покрај тешките услови во кои што работат, и покрај потешкотиите со кои се соочуваат, покрај енергетската криза и…

Попов: Апелираме да не кревате врева, премиерот ни е со попуштени нерви, трајно е неспособен

Почитувани,Стоп нека престане вревата, затоа што на премиерот му се попуштени нервите поради тоа што  е трајно неспособен и му сметаат силни звуци како што бевме впрочем сведоци и во…

Ковачки: Бараме оставка и утврдување на деловната способност на Ковачевски, со тоа ќе се утврди дали лажел или е навистина трајно неспособен

Македонија ја води Трајно неспособен премиер или премиер кој лажел и приложил документ за да ја избегне законската обврска за служење на воен рок. Трајна неспособност е состојба која може само…