Димитриев: Од идната година ќе се засадуваат по пет милиони дрвца

Претседателот на Владата за спроведување на изборите денес во рамки на акцијата „Ден на дрвото“ засади дрвце во градинката „Ѕвездичка“ во Кочани. Тој истакна дека по 14-ти пат се продолжува традицијата со уште повеќе се делува за подигнување на јавната свест од потребата од пошумување.Дрвце во дворот на градинката „Ѕвездичка“ засади и градоначалникот на Кочани кој информираше дека акцијата во ова подрачје денеска нема да биде масовна поради снежните врнежи вчера и во текот на ноќта, но ќе продолжи и ќе биде спроведена во целост.Од 2008 година, кога почна акцијата „Ден на дрвото“, досега се пошумени 13 илјади хектари со 35 милиони садници, а годинава пошумени ќе бидат 503 хектари со 2,6 милиони дрвца.