Ознака: Никола Груевски

Промовирани шест нови книги од едицијата „Македонски искушенија“

Шест нови наслови од капиталната едиција „Македонски искушенија“ денеска беа промовирани во Музејот на македонската борба-Скопје. Тоа се изданијата „Светите Климент и Наум Охридски“, „Македонска преродба“, „Борис Сарафов“, „Атентатите на…

Промовирани 13 нови наслови од проектот преводи на 1000 книги и учебници

Тринаесет нови наслови беа промовирани денеска во рамки на проектот „Превод на стручни, научни книги и учебници од кои се учи на врвните, најдобрите и најреномираните универзитети во САД и…

Нов фекален колектор на булеварот „Видое Смилевски-Бато“

Нов фекален колектор на булеварот „Видое Смилевски-Бато“ во реонскиот центар Аеродром.Инвестицијата е вредна 27 милиони денари, а треба да заврши за околу три месеци. Инвеститор е Град Скопје.Фекалната канализација е…