Месец: м.г

Стојанов: Ги реализираме проектите кои ги ветивме пред граѓаните на Неготино, во наредниот период следува партерно уредување на саат кулата, асфалтирање на дел од улица во Село Криволак како и нов парк и резервоар во Село Требник

Уште од самото стапување на функцијата Градоначалник, ветивме дека ќе работиме чесно и одговорно се во интерес на граѓаните на Општина Неготино. Општина Неготино како и секоја друга Општина не…

Николоски: Владата се покажа како неспособна да ги решава проблемите на граѓаните и затоа треба да ја прифатат понудата на ВМРО-ДПМНЕ

Денеска сме во посета на општина Неготино, имаме средби со градоначалникот, со пратениците, со претставниците на Советот, исто така покрај градот ќе ги посетиме и околните населени места, сакаме да…

Мицкоски: Во секоја општина каде што ВМРО-ДПМНЕ има градоначалник се гледа напредок, работа и промени

Ќе ми дозволите на почеток да му честитам на Иван и на тимот кој што работи овде во Општина Штип, се гледа напредокот, се гледаат промените, успесите, нешто што е…

Јорданов: Инвестиција од 3,5 милиони во спортски комплекс во населбата Баби во Штип, во следна фаза ќе се инвестираат уште 4,5 милиони

Денес во населба Баби заедно со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, со директорите на јавните претпријатија, советниците и нашите сограѓани сме тука свечено да го пуштиме во употреба спортско рекреативниот…

Македонија ја има сѐ помалку, а народот гладува: Мицкоски бара лидерска средба за излез од кризата

„Не очекуваме и не бараме 100 дена грејс период за новата Влада. Едноставно, нема време за запознавање и анализи. Влегуваме во жарот на проблемите и предизвиците“- ова е изјавата на…

Атанасовски: Во Македонска Каменица до јуни ќе бидат реализирани 30 проекти од кои добар дел се капитални инвестиции

До крај на јуни во општина Македонска Каменица ќе бидат завршени околу 30 проекти, вели градоначалникот Димче Атанасовски при денешниот увид на градежни активности на реконструкција на пат во населено…

Милошоски: Општина Македонска Каменица е пример за добро испланирано работење и корисно инвестирање во проектите што се од општо добро

Денеска во општина Македонска Каменица задоволство ни е што градоначалникот заедно со советниците на општината и со неговиот тим гледаме дека работат на сериозни инфраструктурни проекти во интерес на граѓаните.…

Митева: ВМРО-ДПМНЕ ги поддржува барањата на наставниците, Владата итно да изнајде решение

Во целост ја поддржуваме истрајноста на СОНК и во целост ја разбираме секоја одлука која тие ќе донесат, а е во насока на унапредување на статусот на образовниот кадар. ВМРО-ДПМНЕ…

Николоски: Македонија да добие датум за преговори со ЕУ затоа што тоа го заслужуваат граѓаните на Македонија

Оваа недела во Стразбур се одржува редовна сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа. Ќе се разговара на многу важни теми, вклучувајќи ја и агресијата која што во моментов…

Пандов: Унијата на ветерани на ВМРО-ДПМНЕ и Патриотскиот институт „Гоце Делчев“ донесоа Декларација за правда и слобода за политичките осуденици во Македонија

Ви благодарам пред се на сите што дојдовте, ова е заедничка Декларација на Унија на ветерани на ВМРО-ДПМНЕ и Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ „Гоце Делчев“. Значи тргнувајќи од одредбите на…

Ковачки: Изјавата на Петков потврдува дека Ковачевски ги прифатил сите бугарски барања да бидат дел од рамката за ЕУ

Ковачевски премолчува вградување на бугарските барања во преговорите за пристапување кон ЕУ, исто како што премолче и дозволи отворање на клубот Ванчо Михајлов во Битола. Дури и Кирил Петков, е…

Митева: Владата да запре со притисоците кон СОНК и во целост да ги исполни нивните барања

Продолжуваат притисоците од Владата кон образовниот кадар. Продолжуваат срамните манипулации од СДСМ дека тие инвестирале во образовниот процес. Токму експериментите на СДСМ го урнаа образовниот процес и го нарушија угледот…