Месец: м.г

Нов тим за промени кои ќе ја донесат иднината која Македонија ја заслужува, доктори, економисти, експерти се дел од новиот ИК на ВМРО-ДПМНЕ

Живееме во време кога Македонија ја има се помалку, а сиромаштијата се повеќе. Живееме во време кога за само дваесетина дена секое македонското семејство се задолжува за нови 200 евра…

Мицевски: Почнуваат разговорите со политички партии за Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик

Би сакал да Ве информирам дека ВМРО-ДПМНЕ и коалиционите партнери од денес почнуваат суштински разговори со парламентарните политички партии, пред се’ со партиите потписници на Предлог-законот за изменување и дополнување…

Стоилковски: Како фирма блиска на Рашковски земала тендери вредни 850.000 евра од Дрисла?

Како фирма блиска до Рашковски земала тендери вредни 850.000 евра од Дрисла? Како во време на СДСМ, додека со Дрисла управува Коста Начевски, роднина на Рашковски и функционер на СДСМ,…

Стефановски: Ова неспособна Влада, при буџет од 4 милијарди евра годишно, наместо да им помогне на граѓаните објавуваат тендери за бадеми и лешници

Повеќе од јасно е дека СДСМ од ден во ден се повеќе тоне, а доказ за тоа е фактот што апсолутно некомпетентни луѓе се поставени на важни позиции во Владата…

Ковачки: Османи не собра храброст пред пратениците и македонската јавност да каже за што точно се преговара и што содржи пакетот 5+1

Бугарската влада соопшти дека се преговара за вметнување на Бугарите во Уставот на Република Македонија и тоа не за дали, туку кога Бугарите ќе бидат впишани во Уставот.  Од друга…

Скапи јадења, специјални нарачки и алкохолни пијалоци барикирано 12 години плаќале Јанчева и Шилегов преку сметката на Град Скопје

Љубица Јанчева и Петре Шилегов со пари на скопјани се гоштевале со скапи јадења и пиеле алкохолни пијалоци стари 12 години. Во предновогодишна забава Јанчева и Шилегов потрошиле 91.560 денари,…

Советниците на СДСМ на сметка на Град Скопје трошеле пари за скапи порции по кафани

Додека СДСМ блефира и манипулира со јавноста дека Македонија е најдобро рангирана според извештајот на Транспаренси интернешнал денес имаме нов доказ кој покажува зошто Македонија е повторно во групата земји…

УМС на ВМРО-ДПМНЕ со донација за Рашковски преку делење на мекици

Денес, во центарот на Скопје како УМС на ВМРО-ДПМНЕ поделивме мекици на случајни минувачи. Со оваа наша акција сакаме да помогнеме на поранешниот  генерален секретар на Владата на Република Македонија.…

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе Предлог за закон за изменување и дополнување на Законот за тутун по скратена постапка

Денес Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе Предлог за закон за изменување и дополнување на Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи, по скратена постапка.Со постоечкиот закон кој…

Адвокатско друштво на Калеска-Ванчева од СДСМ земало 55.000€ од државни институции за 3 и пол години

Општо позната тајна е дека СДСМ брзаа да дојдат на власт за да ги сместат нивните фирми да работат за државните институции и на тој начин да заработуваат пари. Тоа…