Месец: м.г

Приватните компании на Заеви и Нина Ангеловска земале државна антикризна помош додека стотици компании редат клуч на врата

Владата на Зоран Заев должи одговор пред јавноста за сите сомневања за незаконитости врзани со довчерашната министерка за финансии Нина Ангеловска. Приватните компании на Заеви и Нина Ангеловска земале државна…

Владата како бутик ништо ново, железни опинци, чист воздух, Гугл и Фејсбук, 5 пари не вреди

Се наоѓаме пред владата на нашата држава.  Оваа влада може слободно да се нарече бутик „ништо ново“, поради својот тендерашко криминоген менталитет и старите истрошени кадри од транзицијата. Во овој…

Нина Ангеловска сама на своја фирма си исплатила државна помош за плати

Министерката на Заев, Нина Ангеловска си ги спаси парите од Еуростандард банка, а земала и државна антикризна помош за својата компанија. Граѓаните осиромашуваат и едвај врзуваат крај со крај, фирмите…

Дали ова зад мене е зградата каде Ангеловска има стан за кои пред време ги извади парите од Еуростандард банка, афера тешка 200 милиони евра?

Граѓаните не знаат како да си ги вратат заработените пари од Еуростаднард банка, која пропадна и е дел крими афера во која е вмешан врвот на власта тешка 200 милиони…

Владата на Заев е одговорна за аферата Еуростандард тешка 200 милиони евра, што струмички градежни компании се богателе со кредити без покритие од банката

Имаме апсолутен молк од власта и очигледна намера да се сокрие аферата Еуростандард банка тешка 200 милиони евра.Владата бега од темата на кои компании блиски до власта им биле делени…

Владата на Заев не е никаков нов почеток, туку продолжување на спрегата на стари истрошени и транзициски кадри, криминалот и корупцијата

Владата која ја предлага Зоран Заев не е никаков нов почеток, туку продолжување на спрегата на стари истрошени и транзициски кадри, криминалот и корупцијата.Коалицијата за криминал и тендери не може…

Обвинителството треба да истражи дали моќници од Струмица под политичка закрила на Заев и неговите луѓе свесно ја пропаѓаат Еуростандард банката под стечај

Македонската економија ја тресат два големи скандали, првиот пропаѓањето на Еуростандард банка тежок 200 милиони евра, и вториот скандал е очајно лошите макроекономски показатели кои јасно покажуваат раст на државниот…

Во секоја друга држава кога министерката за финансии ќе извлече пари од банка која пропаѓа и има скандал од 200 милиони евра е огромна афера во кој се бара кривична одговорност и оставки, кај нас антикорупциска со контрадикторна и небулозна одлука

Небулозна, контрадикторна и обременета со политички мотиви е констатацијата на државната комисија за спречување на корупција за улогата на министерката за финансии Нина Ангелоска во врска со скандалот со Еуростандард…