Месец: м.г

Арсовски: Воено профитерство во време на криза – Хуманоста на Владата граѓаните ја плаќаат стотици евра

Денес Владата преку официјално соопштение објави приватни разговори помеѓу Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и Генералниот секретар на Владата Драги Рашковски. Ова денеска што граѓаните можеа да го прочитаат во…

Мисајловски: Остануваме блиски во комуникација со народот, испратете ги вашите проблеми заеднички да доаѓаме до решенија, затоа што ја сакаме Македонија

На прагот сме на најголемата криза до сега, здравствена и економска. Народот со право е загрижен затоа што кризата значи загрозено здравје, помалку пари во џебовите, несигурност и неизвесност. Државата…

Стојаноска: Од заразените во Македонија 12 проценти се лекари и тоа поради несоодветна заштита

Комисијата  за здравство на ВМРО-ДПМНЕ, поради ситуацијата со корона вирусот, е во постојано заседавање. За жал, дојдовме до една неповолна статистика за Македонија. Државава е на второ место по број…