Месец: м.г

Октоподот на власт ја уби борбата против високата корупција

Зоран Заев денеска одговори за случајот Рекет2, и за на повиците Ден Дончев и Венко Филипче да бидат изземени од позициите заради поднесена кривична пријава против нив за Рекетирање, злоупотреба…

Заев е главата на криминалниот октопод кој ја опустоши Македонија

Зоран Заев е главата на криминалниот октопод кој ја опустоши Република Македонија. Зоран Заев од самиот почеток, откако дојде на власт, знаел што работи и какви дејствија врши Бојан Јовановски…

Арсовски: Заеви и СДСМ преку Фондот за криминални иновации испумпаа над 10.5 милиони евра пари на граѓаните

Фондот за криминални иновации на СДСМ им служи како приватна фирма единствено за испумпување пари. Заеви и СДСМ преку Фондот за криминални иновации испумпаа над 10.5 милиони евра пари на…

Попова: Не е проблем што градската куќа е фрлена на страна, туку што Шилегов е фрлен на провизии и криминал

Проблемот не е тоа што градската куќа е фрлена на страна, туку тоа што постои сомнеж дека Шилегов е фрлен на провизии и криминали, изјави на денешната прес-конференција, Ирена Попова,…

Васев: Функционерите на власта не носат инвестиции, туку „Луј Витон“ торби

За 2/3 од годината власта е неспособна да реализира ниту една 1/3 од годишно предвидените капитални инвестиции. Власта е неспособна веќе трета година да работи и реализира проекти. Наместо патишта,…

Славевски од Петровец:Владата на Заев предводена од СДСМ и ДУИ ја прогласија 2019 година за економска, а не гледаме никаков напредок

Денеска сме во Општина Петровец, на високо ниво од раководството на партијата ВМРО-ДПМНЕ и од Општинскиот Комитет тука на средби со граѓаните за завршната фаза за подготовка на програмата за…

Стоилковски: Дали и шведската компанија е под притисок за рекет?

Словенечката „Нова 24“ ТВ, потенцира дека реномираната шведска здравствена компанија која и покрај лагите на Ден Дончев и на Венко Филипче влезе во Македонија, сега е под постојан притисок за…

Арсовски: Фирмата „Пауер АД“ во која косопственици биле Заеви преку фирмата „Еленица“ добила грант од Фондот за криминални иновации

  Република Македонија блеска само по скандалите на СДСМ. Блеска криминалот, блеска корупцијата и блеска испумпувањето на парите на граѓаните во фирмите на функционерите на СДСМ и власта. Скандал до…

Попова: Шилегов да одговори, дали зад продажбата на градската куќа по багателна цена се кријат провизии и однапред се знае купувачот

Зад скандалот со продажбата на градската куќа од страна на Шилегов стои сомнеж за криминал, криминални интереси и провизии. Неговите тврдења со кој тој ја штити оваа криминогена бонбона бизнис…