Месец: м.г

Василевска: Молкот за 7 милионската тендерска аванта со која се поврзува Рашкоски отвара сомнеж дали од договорената аванта имало и за Заев

Ќе даде ли конечно одговор генералниот секретар на владата на Република Македонија во врска со еден од најголемите корупциски скандали на оваа власт? Докази и сомненија кои посочуваат за постоење…

Божиновски: Апсењето и притворањето на Димовски, Митески и другите во монтираниот случај е само доказ за стравот на власта од се поочигледниот пораз

Зоран Заев и СДСМ вршат политички прогон. Власта ги злоупотребува правосудните институции за шиканирање на политичките противници. Апсењето и притворањето на Димитар Димовски, Дејан Митески и другите опфатени во монтираниот…

Апсењето на Димитар Димовски и Дејан Митевски е акт на страв на СДСМ во очи на се помалата поддршка која ја имаат кај граѓаните

Зоран Заев и картелот околу него тонат во криминал, а народот кој едвај преживува веќе не сака да ги види. Колку повеќе Заев го губи тлото под нозете, толку повеќе…

Бараме оставка на десната рака на Зоран Заев – Драги Рашковски, и итно спроведување на истрага од страна на обвинителството

Драги Рашковски од позиција на генерален секретар на влада договарал сомнителен тендер во висина од 7 милиони евра за набавка на систем за летање преку М-НАВ,  како што објавија медиумите.…

АД Водостопанство нема пари за оспособување на каналите, а исплаќа плата од 1.150 евра на свој вработен

Се наоѓаме пред АД Водостопанство, претпријатието кое што е одговорно за наводнувањето во Република Македонија. Имаме нефункционални канали за наводнување низ цела Македонија, иако земјоделската сезона е во полн ек.…