Месец: м.г

Советникот на Зоран Заев кој зема 40.000 денари од граѓаните, од Буџетот на Република Македонија вчера го гледавме како водеше „ФолкФест“ во Валандово.

Граѓаните секојдневно плаќаат 850 евра за советниците на Зоран Заев. Секој ден советниците на Зоран Заев граѓаните ги чинат 850 евра. Секојдневно граѓаните и државата тонат во долгови за Заев…

Трипуновски: Извештајот на ЕК потврди дека Заев и Николовски го урнисаа земјоделството

Република Македонија лани не доби датум за отпочнување на преговори со ЕУ, нема ни оваа година. Земјоделството во Македонија е на лош пат, тоа го потврди и извештајот на Европската…

Мицкоски: Уште еден неуспех на Владата и Заев, најлош резултат на нивото на странски инвестиции во последните години

Поразите и измамите на оваа Влада на Зоран Заев и СДСМ стануваат секојдневие. По катастрофалното лошо ниво на капитални инвестиции реализирани во првите 4 месеци поразителни се и бројките за…

Николоски: Заев излажа, датум за преговори нема и овој јуни

Прес конференцијата е по повод извештајот на ЕК за напредокот на Република Македонија, сметаме дека е добро што десетта година по ред Македонија добива позитивна препорака за почеток на преговори…

Спортот во општина Ѓорче Петров во изминатите две години доживува невидена стагнација.

Не се вложува и нема поддршка на младите спортисти во Ѓорче Петров, нема никакво одржување во спортската инфраструктура, а пак изградба на нова не станува ниту збор за тоа. Сакаме…

Мицкоски: Додека Заев сее магла со метлата, капиталните инвестиции се фијаско

Додека Премиерот Зоран Заев ја занимава јавноста со внатрепартиските комбинаторки, борбата за превласт и сеењето на магла во јавноста за некакви промени, во економијата продолжуваат да се нижат негативни резултати,…