Месец: м.г

Власта уште еднаш покажа дека во Република Македонија правната држава е суспендирана

Власта уште еднаш покажува во пракса дека во Република Македонија дека правната држава е суспендирана. Денеска власта на Заев и Спасовски без никакво образложение во полициската станица зад нас неколку…

Непотизам владее и на локално ниво кај што се заразени блиски роднини на градоначалниците на СДСМ

Почитувани, Епидемијата на непотизам е навистина застрашувачка. Ги има зафатено функционерите на СДСМ на сите можни нивоа. На државна сметка се закачиле блиски роднини на пратеници, членови на Влада, но…

Зошто РЈО Љубомир Јовески повеќе од пет месеци не постапува во врска со изборните грабеж и поткуп што се случија на референдумот?

Почитувани Кого крие и што крие  Републичкиот Јавен Обвинител, Љубомир Јовески повеќе од пет месеци? Зошто не се постапува во врска со изборниот грабеж?  ВМРО-ДПМНЕ има поднесено повеќе кривични пријави…

Повеќе од една година општина Центар е без осветлување на јавните површини, паркинзи и улици низ целата општина

Почитувани, Наместо да донесе светлина и живот за сите, градоначалникот Саша Богдановиќ не враќа на почетокот на 19-от век. Повеќе од една година без осветлување се јавните површини, паркинзи и…

Одговорност за обидот за линч на поранешните министри Јанакиески и Ристовски мора да има

Одговорност за обидот за линч на поранешните министри Миле Јанакиески и Спиро Ристовски мора да има. И кривична и политичка. Оставката на директорот на истражниот затвор е само глума со…

Нов случај на епидемија од непотизам – Пратеничката Шахпаска си ги вработила золвата и зетот

Почитувани, Власта е оперирана од срам и морал. Затоа Епидемијата на непотизам речиси и да нема функционер од власта што не го заразила. Се пренесува само по роднини и тоа…