Месец: м.г

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ додели нови стипендии за студентите по фармација и медицина

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ и годинава традиционално доделува 35 стипендии, 15 за студенти на Фармацевтскиот и 20 за студенти на Медицинскиот факултет при УКИМ. Стипендијата изнесува 6500 денари во текот на…

Ставен во функција новиот најсовремен CT симулатор, осум пати побрз наменет за 15 пациенти на ден

Клиниката за Онкологија доби комплетно нов најсовремен CT симулатор. Стариот кој беше користен бил во функција околу 14 години и истиот бил 1 слајсен, додека пак новиот е 16 слајсен…

Груевски оствари значајна средба со КПМГ, пофалби за економските политики во Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во рамките на својата посета на Лондон, Велика Британија заедно со партиската делегација која ја предводи, оствари средба со раководниот тим на КПМГ која е…