Месец: м.г

Отворена првата меѓународна конференција за безбедност на сообраќајот на патиштата

Првата меѓународна конференција за безбедност на сообраќајот на патиштата, на тема: „Управување со безбедноста на патниот сообраќај во Југоистична Европа-предизвици и насоки за дејствување“ започна денес во Скопје. Конференцијата ја…

Промовирани шест нови книги од едицијата „Македонски искушенија“

Шест нови наслови од капиталната едиција „Македонски искушенија“ денеска беа промовирани во Музејот на македонската борба-Скопје. Тоа се изданијата „Светите Климент и Наум Охридски“, „Македонска преродба“, „Борис Сарафов“, „Атентатите на…