Месец: м.г

Детската болница Козле доби нов видео бронхоскоп

Нов современ апарат видео бронхоскоп е инсталиран во Детската болница Козле. Станува збор за најнова технологија, нешто што сериозно ќе помогне за унапредување на оваа здравствена дејност во болницата и…

Ќе се вратат на работа сите 1.000 рудари: Тие се задоволни од новите инвестиции и зголемените плати

Отпочинува со инвестициски циклус од 20 милиони евра во рудниците „Злетово“ и „Тораница“.Директорот на „Минстрој“,Николај Валканов , посочи работа ќе се вртат сите 1.000 рудари кои останаа без работа со…

Новиот мамограф во Македонска Каменица сериозно ќе ги подобри здравствените услуги во градот

Министерот за здравство и вицепремиер, Никола Тодоров денеска беше во работна посета на Македонска Каменица. Во Македонска Каменица како што беше ветено донесен е најсовремен мамограф, истиот е веќе инсталиран…