Месец: м.г

Вајгл: Мора да продолжат демократските процеси и да се одржат избори

Известувачот за Република Македонија од Европскиот парламент, Иво Вајгл, денеска по средбата со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, во изјава за МИА посочи дека во Македонија мора да се продолжи…

Груевски по средбата со Хан: На сите им одговара елиминирање на надворешните и внатрешните ризици

Претседателот на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, денеска ја продолжи дводневната работна посета на Брисел, каде утринава оствари голем број средби со високи претставници на Европската унија од кои најважна е…

ВМРО-ДПМНЕ обединува луѓе од различни етникуми и верски заедници

Владејачката партија ги обединува граѓаните на Република Македонија од сите верски заедници и етникуми. Ифтар вечерите се доказ за тоа дека ВМРО-ДПМНЕ не е националистичка партија, како што тоа го…

Националниот сојуз на слепи го поздрави проектот „Македонија вработува 2“

Преку владиниот проект „Македонија вработува 2“ до полесно вработување ќе можат да дојдат и најранливата категорија на граѓани, лицата со инвалидност. Од Националниот сојуз на слепи на Р. Македонија го…