Месец: м.г

Димитриев: Засилен ангажман за спроведување на итните реформски приоритети

Со цел да се зголеми фокусот на реализација на планот на активности за итните реформски приоритети, владата од денес започнува со понтензивна комуникација со сите институции. Ова денес го истакна…

Новата државна неонатална кардиохирургија ќе биде сместена во болницата Козле

Кардиохирургијата за деца се подигнува на уште повисоко ниво. Во разговор помеѓу претседателот на ВМРО-ДМНЕ Никола Груевски и министерот за здравство Никола Тодоров при посетата на струмичката болница, беше сооопштено…

Груевски: Продолжуваме со огромни градежни зафати и инвестиции во здравствените капацитети во Македонија

Покрај болницата во Струмица каде се одвиваат градени зафати и во која заедно со инвестициите во опрема ќе се инвестираат над 7 милиони евра, се продолжува и со инвестиции во…

Се грижиме за здравјето- бесплатни превентивни прегледи денеска во Меморијалниот Центар Никола Кљусев

Во Меморијалниот Центар Никола Кљусев, пред Домот на АРМ во Скопје, денеска од 9 до 14 часот се одржува настан под мотото „Се грижиме за здравјето“. Овој настан е во…