Месец: м.г

Груевски на работен состанок за оперативен план за вработување: Во моментов 28 активни мерки, во февруари 2 нови

Отворањето на нови работи места е една од примарните и главните заложби на Владата на Република Македонија, а мерките во таа насока даваат позитивни резултати. Во моментов се активни 28…

Над 45 милиони денари инвестирани во нова опрема на ТОАРИЛУ

Министерството за здравство на Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедија, анестезија и реанимација, интензивно лекување и Ургентен центар набави нова најсовремена медицинска опрема во вкупна вредност од над 45 милиони денари.Министерот…

Почеток на градежните работи за продолжувањето на булеварот „АСНОМ“ кон Горно Лисиче

Градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски и градоначалникот на општина аеродром Ивица Коневски во присуство на претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски го означија официјалниот почеток на градежните работи за…

Со нов проект ќе се развива туристичката понуда на Кокино

Со нов проект финансиран од УСАИД ќе се развива туристичката понуда на Кокино. Веб страна на локалитетот, видео спот, аудио водич во форма на мобилна апликација, поставување на патокази, информативни…

Уште една конструктивна средба меѓу Владата и ДИК

Продолжува соработката меѓу Владата и ДИК. Премиерот за спроведување на изборите, Емил Димитриев денес оствари уште една средба со сите претставници на Државната изборна комисија.Тој средбата ја оцени како позитивна…