Месец: м.г

Поликлиниката „Јане Сандански“ доби нов компјутерски томограф

Поликлиниката „Јане Сандански“ во Општина Аеродром доби нов томограф. Владата во новиот томограф инвестираше околу 19 милиони денари. Станува збор за нов најсовремен апарат кој прави по 16 пресеци во…

Проектот „Странски експерти за домашни компании“ продолжува да дава одлични резултати

Проектот„Странски експерти за домашни компании“ има за цел подобрување на бизнис климата како и зајакнување на конкурентноста на домашните компании, не само на домашниот пазар, туку и во светски рамки.На…

УМС на ВМРО-ДПМНЕ делеше флаери и ги информираше студентите за проектот „Слободен четврток“

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ со цел промовирање на проектот „Слободен четврток“ денеска делеше флаери со репертоарите на театрите и кината кои студентите ќе можат бесплатно да ги посетат.Со…

Економски форум во Пекинг: Кинеските компании позитивно изненадени од македонските бизнис потенцијали

Владина делегација предводена од премиерот Груевски ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија на бизнис форум во Пекинг, кој се одржа во соработка со Фондацијата за инвестиции на НР Кина,…

Груевски оствари средби со кинескиот премиер и претседател

Премиерот Никола Груевски денеска во Пекинг оствари средба со премиерот на Народна Република Кина, Кечијанг Ли. Соговорниците ги истакнале економските односи кои што бележат нагорен тренд и позитивен развој. Груевски…

Груевски оствари билатерални политички и средби со компании на Самитот во Кина

Премиерот Груевски, денеска на маргините на Самитот на земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина, што се одржува во кинескиот град Суџоу, оствари поголем број на билатерални…

Кинеските компании заинтересирани за инвестирање

Кинеските компании се заинтерсирани за зголемување на инвестиците во Централна и Источна Европа, а со тоа ќе се отворат нови можности за македонските фирми, оценуваат стопанствениците од Македонија кои учествуваат…

Нова домашна инвестиција од 6,5 милиони евра во Илинден отвора 200 работни места

„ГРАНД-ЕКСПОРТ“ од Скопје инвестираше 6,5 милиони евра во најсовремено опремена фабрика за производство на кроасани, која ќе отвори 90 нови работни места и 110 работни места во дистрибутивната мрежа.По една…

Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите 2015

Целта на манифестацијата „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите 2015“ е да се издвојат најпрестижните и најдобрите ресторани и гостилници во градот Скопје.На терен излегоа тајни оценувачи кои ги испитуваа стандардите-…