Месец: м.г

Решен статусот на преостанатиот дел од поранешните професионални војници

До Февруари идната година ќе биде решен статусот на околу 140 професионални војници кои по завршувањето на работниот ангажман во АРМ не беа вработени.Со тоа се заокружува процесот на реашавање…

Експресна реакција на институциите

Брза реакција на институциите по објавеното отворено писмо од семејството Доневски до премиерот Никола Груевски, во кое мајката на Мартин Доневски имаше повеќе забелешки околу исполнување на одредени социјални бенефиции…

Четириесет нови стипендии доделува Фондацијата „Трајче Мукаетов“

Фондацијата Трајче Мукаетов и годинава ја продолжува традицијата и додели 40 нови стипендии, по 20 за студенти на медицински и фармацевтски факултет. Овие 40 стипендисти ќе добиваат по 6500 денари…

Обуки за наставници: Да се помогне на младите да станат креативни и подготвени за претприемништво

Започна втората обука за претприемачко образование наменета за наставници од основните и средните училишта.Во периодот што следи ќе се остварат повеќе обуки, поврзани со презентација, промоција и подготовка на наставниците…

Отворен Центар за дизајн и иновации „Јавна соба“

Центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ од синоќа и официјално им стои на располагање на припадниците на македонската дизајнерска сцена. Станува збор за нов урбан иновативен и мултимедијален простор…