Четириесет нови стипендии доделува Фондацијата „Трајче Мукаетов“

Фондацијата Трајче Мукаетов и годинава ја продолжува традицијата и додели 40 нови стипендии, по 20 за студенти на медицински и фармацевтски факултет. Овие 40 стипендисти ќе добиваат по 6500 денари цела година.Најдобрите студенти првенци на генерацијата добиваат и еднократна парична награда.Оваа година еднократна парична награда од 1.200 евра во денарска противвредност ќе добијат Надица Сибиновска од Фармацевтскиот факултет со просек 9,90 и Харис Бабачиќ од Медицинскиот факултет со просек 10,00. Овогодишните првенци на генерација се и досегашни стипендисти на Фондацијата „Трајче Мукаетов“, што е уште еден доказ дека комисиите кои работеле при изборот на стипендистите го донеле вистинскиот избор.