Чавков: Спасовски изврши сериозен упад и прекршување на законите на Македонија

Без никаква постапка и образложение, спротивно на законите, Спасовски демонстрираше политичко насилство врз професионалците во МВР и незаконски разреши петмина началници.Врз основа на член 48 став 3 од Законот за Влада, поднесов тужба до Управниот суд на Р. Македонија со предлог за времена мерка. Оливер Спасовски флагрантно ги прекрши законите за внатрешни работи и полиција, согласно кои се постапува во вакви случаи.Исто така во крајно незаконска и нетранспарентна постапка Оливер Спасовски именуваше нови началници, објави Чавков.