Уште една македонска компанија влегува во слободните економски зони. По компанијата „Хајтек“, која својата одлука за инвестирање ја објави минатата недела, денеска по средбата со премиерот Никола Груевски и македонската „Технопласт“ објави своја инвестиција во ТИРЗ Скопје. „Технопласт“, која се занимава со алати и пластични компоненти за автомобилската и електричната и електро- индустријата, ќе инвестира 10 милиони евра и ќе вработи 200 лица. Како што информира директорот на Дирекцијата на ТИРЗ, објектот ќе се протега на површина од 3.000 метри квадратни, а компанијата има закупено површина од околу 12 илјади метри квадратни. Инвестицијата ќе се одвива во две фази- првата ќе биде во вредност од 6 милиони евра и ќе се вработат 100 лица. Втората фаза од инвестицијата ќе изнесува 4 милиони евра и ќе бидат вработени уште 100 македонски граѓани.