Уште една конструктивна средба меѓу Владата и ДИК

Продолжува соработката меѓу Владата и ДИК. Премиерот за спроведување на изборите, Емил Димитриев денес оствари уште една средба со сите претставници на Државната изборна комисија.Тој средбата ја оцени како позитивна и конструктивна и посочи дека од претходната средба се решени сите барања на ДИК, а барањата од оваа средба ќе бидат решени на следната владина седница.Тој беше запрашан дали смета дека ДИК може да стигнат со роковите и одговори позитивно од она што го слушнал на средбата.Со ова продолжуваат силните заложби на Владата за поддршка на ДИК се со цел да бидат исполнети сите услови за изборите закажани за 24-ти април.