УМС на ВМРО-ДПМНЕ организира обука на тема „Бизнис алатки и иновации во бизнисот“

Во организација на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска во Борис Трајковски се одржа обука на тема „Бизнис алатки и иновации во бизнисот“.Младите овој и следниот викенд ќе имаат можност да слушнат голем број на предавачи, истакнати експерти од приватниот и јавниот сектор чие искуство може ќе им помогне во развивањето на нивните вештини.Со ова истакнува Муцунски, УМС покажува дека е одговорна и најдобро организиран подмладок во Македонија.Присутните на обуката денеска имаа можност да слушнат предавање од директорот на Агенцијата за вработување, Влатко Поповски, директорот на ТИРЗ Виктор Мизо, како и од директорот на Фондот за иновации Јасмина Поповска.По завршувањето на обуката сите учесници ќе добијат сертификат за учество од Мотива.