УМС на ВМРО-ДПМНЕ ги информираше младите за проектот „Купи куќа за млади“

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денес им овозможи на младите да се информираат за владиниот проект „Купи куќа за млади до 35 години“. -Воедно сакаме да им ги објасниме сите услови кои треба да ги исполнуваат за да аплицираат за овој проект. Овој проект важи за сите млади до 35 години со примања до 900 евра за поединци и до 1.300 евра за брачни партнери. Со овој проект младите добиваат многу поолеснителни околности во пронаоѓањето на нивниот дом и изградата на истиот. Со тоа се решава еден од најглавните проблеми на секој млад човек, а тоа е да најде сопствен дом, истакна претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Нелоски. Тој истакна дека интересот за овој проект е огромен, а на сите оние кои ќе дојдат ќе им биде извршена презентација на шесте типови идејни решенија за куќи кои се изработени од Министерството за транспорт и врски.