УМС го промовираше проектот „Затворена тениска арена“

Затворена тениска арена која ќе се гради во склоп на Спортска сала Борис Трајковски е еден од низата проекти за млади, но и за сите граѓани, која денеска беше промовирана од страна на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.Со симболично делење на тениски топчиња УМС ги информираше граѓаните за завторената тениска арена, која ќе биде прва од ваков карактер во Македонија.Ова, како што подвлекоа од УМС е и особено значаен проект за сите професионални тенисери.Просторот под трибините ќе биде искористен како административен дел и дел за кафе бар. Проектот почнува со имплементација во 2017 година, а заедно со салата за боречки вештини и салата за гимнастика ќе чини околу 2 милиони евра.Со изградбата на затворената тениска арена оние кои што професионално се занимаваат или сакаат да се занимаваат со тенис, за прв пат ќе добијат простор каде непречено ќе може да ги остваруваат своите тренинзи.