УМС на ВМРО-ДПМНЕ и денеска продолжи со акциите за откривање на спомен обележјата на владеењето на СДСМ и начинот на кој дејствуваат челниците на партијата. Тие денеска го открија споменикот „Становите на Радмила Шеќеринска“.