Тие го сменија името Македонија. Го сменија и македонскиот идентитет.
Ги предадоа македонската култура, традиција, спорт и образование.
Тажно, мачно и црно е денес во Македонија.
Го понижуваат народот. Ги осиромашуваат граѓаните.
Ги омаловажуваат хероите.
Го менуваат карактерот на македонската држава.
Тажно, мачно и црно е денес во Македонија.
Денес по водство на Заев, Македонија е поделена, поранлива и послаба.
Затоа потребни се предвремени парламентарни избори. Избори на кои
вие, народот ќе одлучите дали сте за понижена Северна Македонија или пак сте
за напредна и успешна Република Македонија.
Избори на кои ќе ги победиме црнилата. Избори со кои ќе ја донесеме
зората.
Ова е борба на нашата генерација и затоа изгреј зоро на слободата.
Избори за Република Македонија.