„Коалицијата за подобра Македонија“ имајќи цел да се избегнат можните политичко-безбедносни проблеми во државата и да се отвори една нова страница во политичката живот која ќе ги ослободи граѓаните од секојдневните стеги и очекувања за тоа што ќе се случува во наредниот период, одлучено е да се коалицијата да излезе на избори на 24 април, појасни денеска Иван Стоилковиќ, лидер на Демократската партија на Србите во Македонија.