Промовирани нови 150 наслови на аудио книги наменети за лицата со оштетен вид

Промовирани се нови 150 наслови од проектот „400 Аудио книги“ наменети за лицата со оштетен вид. Денеска беше најавено снимање на нови 400 аудио книги. Со овие наслови и оние кои што претходно беа реализирани слепите лица ќе имаат на располагање вкупно 340 наслови на аудио книги на различна тематика достапни за нивната едукација и блискост со пишаниот збор. Претседателот на Националниот сојуз на слепи лица на Република Македонија Жарко Селковски изрази голема благодарност до Владата и до МТСП за остварените проекти кои, како што рече, се од големо значење за нивните членови и за подобрување и олеснување на секојдневниот живот. Инаку годинава Националниот сојуз на слепи лица на РМ слави 70 години од формирањето. По тој повод, во тек е една акција наречена „Мојата омилена книга“. Во рамки на оваа акција, граѓаните ќе може нивните омилени книги да ги прочитаат и да ги снимаат и на тој начин уште повеќе да се зголеми Фондот на аудио книги во Република Македонија.