Продолжува акцијата „Притисни црвено копче“ за решевање на имотно-правни проблеми

Преку акцијата „Притисни црвено копче“ сите правни и физички лица имаа можноста да се пријават за решавање на нивните имотно-правни проблеми преку директни средби со претставници од Управата. Јавниот повик траеше од 1 до 10 октомври, а денеска беа остварени првите директни средби помеѓу компаниите кои се пријавиле и претставници од надлежната институција. Поради големата заинтересираност оваа акација ќе продолжи и сите физички лица и компаниите кои го пропуштиле јавниот повик ќе можат да се пријават и да закажат средба со претставници од Управата за имотно-правни работи за да им се реши проблемот. Оваа акција со директни средби со граѓаните и решавање на нивните имотно-правни проблеми трае од 2011 година со тоа што сега е проширена и се решаваат проблемите и на физичките лица . Досега на овие повици се пријавиле 205 компании од кои проблемите им биле решени на 88 баратели, на 46 се делумно решени, а во тек се уште 20 барања.
Акцијата на Управата за имотно правни работи се реализира во соработка со стопанските комори од каде што оценуваат дека со ваквите активности се излегува во пресрет на барањата на стопанствениците. За сите подетални информации во врска со акцијата и начинот за закажување на директна средба граѓаните може да се информираат на веб страната на Министерството за финансии.