Пирамидите се една од најголемите и најфасцинантните згради кои наводно ги изградиле човечките раце. 
Така мистериозно, пирамидите илјадници години ги кријат неверојатните тајни што многу научници денес трпеливо ги откриле, а некои тајни можеби никогаш не се откриваат.