Почнаа активностите за изградба на нов објект на Основното училиште „Вера Јоциќ“ во населбата Хиподром. Целосно нова училишна зграда до сегашните бараки во кои функционира училиштето, а кои датираат од 1974 година, се најавува за една година.Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска извршија увид на почнатите активности на овој крупен проект ветен во Програмата на барање на граѓаните.Планот предвидува новото училиште да има 12 училници, шест кабинети и библиотека. Истото ќе биде енергетски ефикасно и со пристапи за децата со посебни потреби.Капацитетот на училиштето е за 600 ученици со можност и за двосменско и за едносменско работење зависно од потребите. Во ОУ „Вера Јоциќ“моментно настава посетуваат 520 ученици и покрива територија за потребите на околу осум илјади жители.