Познати македонски лица во иновативна кампања

Познати личности од Македонија учествуваат во најиновативната кампања на интернет досега. Од 10-ти до 20-ти декември социјалните медиуми во Македонија ќе бидат најинтересното, најкреативното и најиновативното катче на интернет кое ќе го разигра секојдневието на секој од нас. Имено, овие десет дена ќе се одржува кампањата на Microsoft Macedonia за Windows 10: „10 познати. 10 дена. Windows 10“, каде 10 популарни луѓе од различи професии во Македонија, 10 дена ќе работат со новиот оперативен систем и своите иновативни и интересни коментари ќе ги објавуваат на друштвените мрежи. Microsoft на едно место ги собра Стојанче Стоилов, Димитар Атанасовски, Богдан Илиевски – Бетмен Велит, Дарко Лешоски, Игор Стефановски – Иџе, Гораст Цветковски , Снеже Велков, Иво Гиевски, Наталија Најдова и Стефан Маркоски. Сите тие 10 дена преку своите профили на друштвените мрежи на интересен начин ќе успеат да ни покажат кои се новитетите на Windows 10, оперативниот систем кој успеа за краток период да ги сруши сите рекорди досега.