Му понудила работа во своето кафуле во Минеаполис во Минесота. Дошол да побара пари таа, не го одбила кога дошол во кафулето, но го прашала зошто нема работа. Како што кажал често добивал откази и имал тешко минато, поради што бил принуден да моли за пари, а понекогаш дури и да краде.