Остварено ветувањето, почна изградбата на нов затворен базен во Охрид

Остварено е уште едно ветување дадно кон граѓаните. Денеска почна изградбата на нов затворен базен во спортско рекреативниот центар „Билјанини извори“ во Охрид. Почетокот го означи премиерот Никола Груевски. Инвестицијата е вредна околу пет милиони евра, а истата треба да заврши за 30 месеци. Објектот ќе се гради по стандарди и технологија за градење базенски корита која досега не е применета на ниту еден ваков објект во Македонија, а ќе биде и енергетски ефикасен со инсталирана соларна опрема и геотермални пумпи кои ќе го направат поевтино неговото користење во зима.