Од понеделник учениците од Хром на настава во новото училиште

Новоизграденото основно училиште „Димитрар Поп Георгиев –Беровски во населба Хром денеска беше пуштено во употреба Учениците веќе од понеделник ќе започнат со настава во комплетно нов и современ објект изграден според сите стандарди.
Заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски истакна дека со изградбата на ова училиште е исполнето уште едно ветување кое им било дадено на граѓаните.
Изградбата на училиштето била завршена за 14 месеци, а МОН за оваа инвестиција издвои 30 милиони денари.