Делегација предводена од претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес ќе присуствува на одбележување на празникот 2-ри Август, Илинден во село Ташмаруниште, Струга.

Во 10:40 часот ќе биде пристигнувањето во село Ташмаруниште, при што ќе положи свежо цвеќе на спомен обележјето на Двата Илиндена, а притоа ќе ја посети и црквата Св. Архангел Михаил.

Мицкоски ќе има и свое обраќање.