Нов фекален колектор на булеварот „Видое Смилевски-Бато“

Нов фекален колектор на булеварот „Видое Смилевски-Бато“ во реонскиот центар Аеродром.Инвестицијата е вредна 27 милиони денари, а треба да заврши за околу три месеци. Инвеститор е Град Скопје.Фекалната канализација е долж булеварот „Видое Смилевски-Бато“, почнувајќи од булеварот „Февруарски поход“ до булеварот „Србија“, во должина од 771 метар. Со реализацијата на овој капитален инфраструктурен проект, ќе се решат проблемите од овој вид за жителите од овој дел на градот.