Нови студентски домови и нов универзитет во Скопје

На местото на старите бараки од студентскиот дом „Невена Георгиева-Дуња“ попознат како Медицинар, ќе се гради нов дом за студенти со современи услови, на површина од 1.200 метри квадратни. Планирано е дека до 15 јануари да се објави тендер за градба по што ќе започне рушење на бараките.Студентскиот дом на Универзитетот во Тетово ќе има околу 350 легла, а доколку се јави потреба исиот може да има и до 500 легла.Исто така, во завршна фаза е и тендерот за целосно реновирање на блокот А во студентскиот дон „Гоце Делчев“, каде што комплетно е реновиран блокот Б. А објавен е тендер за проект за реновирање и на блоковите В и Г. Премиерот најави и дека од идната академска година во Скопје ќе почне да работи нов државен универзитет – „Мајка Тереза“ со настава на македонски, албански и англиски јазик.