Камен темелник за изградба на нова детска градинка во општина Аеродром е поставен денес. Ова е втора градинка што годинава се гради во општина Аеродром, а трета во последните три години.
На поставувањето на камен темелникот присуствуваше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заедно со министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и заменик-министерот за труд и социјална политика Диме Спасов.Општината планира на почетокот на 2017 година да почне со изградба на уште една градинка која ќе се наоѓа во населбата Ново Лисиче. Од 2009 година досега изградени и адаптирани 45 градинки, а од 2013 до 2015 година отворени се 36 градинки на ниво на цела држава. Од Министерството за труд и социјална политика информираат дека речиси во сите општини низ државата се градат или реновираат градинки и најавуваат дека овој тренд ќе продолжи и во иднина.