Нова градинка во Радишани, ќе згрижува 120 дечиња


Нова градинка со капацитет за згрижување на 120 дечиња, денес беше отворена во населбата Радишани, општина Бутел.
Градинката се простира на површина од 500 метри квадратни, со 5 занимални и посебна медицинска соба за згрижување на болните дечиња.
Латиновски истакна дека грижата за најмалите ќе продолжи и во иднина, тој информираше дека во моментов се врши целосна реконструкција на објект во Бутел 2 кој ќе биде пренаменет за детска градинка и ќе бидат згрижени нови дечиња од ова населено место.