Новата градинка во Горно Лисиче готова до септември, ќе згрижи 100 деца

Нова градинка со капацитет да згрижи 100 деца од предучилипна воздраст ќе биде пуштена во употреба во Горно Лисиче, општина Аеродром. Изградбата на градинката почна на почетокот на годината, а вредноста на инвестицијата е 14 милиони денари, обезбедени од општина Аеродром и Министерството за труд и социјална политика. На ваков начин, потенцира Спасов, целосно ќе бидат задоволени потребите на граѓаните за згрижување деца во претшколски установи во оваа општина. Градоначалникот на општина Аеродором истакна дека градинката, која ќе има можност да згрижи околу 100 деца, треба да биде пуштена во употреба на 1 септември. На ваков начин според Коневски, треба да се реши проблемот со листите на чекање на децата за згрижување во градинките.