Почитувани,

Епидемијата на непотизам е навистина застрашувачка. Ги има зафатено функционерите на СДСМ на сите можни нивоа. На државна сметка се закачиле блиски роднини на пратеници, членови на Влада, но и на сите градоначалници.

Денес ќе ви презентираме неколку сомнежи за  непотизам кој владее на локално ниво кај што се заразени блиски роднини на градоначалниците на СДСМ.

Дали вработување како професор во ОУ „Маршал Тито“ во Струмица добила сопругата на Марјан Јанев, инаку  градоначалник на Василево од редовите на СДСМ?

Дали вработување во Водостопанство Кавадарци добила ќерката на Бранко Јанев,  градоначалникот на Росоман?

Дали вработување како професор во ОУ „Кочо Рацин“ во Дојран добила сестрата на градоначалникот на Дојран, Анго Ангов? Патем токму оваа институција е под директни  ингеренции на братот, а сестрата баш таму станува професорка. Претпоставуваме дека изговорот ќе биде дека била единствен или најдобар кандидат, како и во сите претходни случаеви каде што се правдаат, односно се обидуваат да се оправдаат?!

Вработување во Агенцијата за храна и ветеринарство добил братот на градоначалникот на Пехчево, Драган Тренчовски.

Дали Вработување во Централен Регистар добил првиот братучед на градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Наумовски?

Сестри, ќерки, браќа, сопруги, золви, снаи, свекрви и фризерки се најважниот критериум за вработување во Република Македонија во време на овој криминален картел кој што е на власт. Граѓаните гледаат како администрацијата се полни не според мерит, туку според Мира Дизел систем, а тоа граѓаните ќе треба да го плаќаат со народни пари прибирани од зголемените даноци, зголемените акцизи, давачки или безмилосните задолжувања на Тевдовски.

Граѓаните ќе плаќаат за порамнување на роднинските односи на функционерите на власта.