МОН: Распустот продолжен, второто полугодие почнува на 23 јануари

Првиот ден од второто полугодие на учебната 2016/2017 година наместо на 18-ти ќе биде на 23 јануари 2017 година. Министерството за образование и наука ја прифати мерката предложена од Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести да се пролонгира зимскиот распуст за да се избегне опасност од ширење на грипот.Од МОН соопштија дека врз основа на сиот ризик што постои од грипот, предложената мерка од Министерството за здравство е прифатлива. Училиштата ширум државата уште денес ќе бидат информирани за одлуката.Двата дополнителни дена од зимскиот распуст, 18-ти и 20, учениците ќе ги одработат во сабота, најверојатно во март и во април, за да се исполни вкупниот фонд од 180 наставни дена во учебната година.