Масовен народен собир на ГДОМ во Битола

Вечерва во Битола повторно беше организиран собир на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ). Толпата граѓани на мирен собир порача дека политичарите треба да си стојат на зборот и да се одржат изборите закажани на 5-ти јуни. ГДОМ порача дека нивните собири се за доброто на Македонија и дека тие се тука да ја одбранат земјата од оние кои немаат добри намери. Главното мото на вечерниот собир беше- За македонија се работи