Најголем дел од
граѓаните толку пари немаат видено за целиот свој живот, но и тоа е малку за
ликови како Јанева, па истите се инволвирани во рекетарски скандали со
функционери и јавни личности од СДСМ.
Катица Јанева исчезна. Ни за 150.000 евра не чувствува одговорност
пред медиумите и граѓаните. Си отворила боледување, а се пишува дека
заминала од Македонија.
За нејзино што поскоро враќање и оздравување, во име на граѓаните, на
Катица Јанева и оставаме чанта од марката на Луј Витон. Не е баш оригинал
какви што си купува нејзиниот пријател Боки 13 но се наоѓа на пазарите во
Македонија. Прочитавме дека нејзините драги лица ги обожаваат овие марки на
чанти, а особено кога се наполнети со по милиони евра. Се надеваме дека таа ќе
побрза да дојде да си го подигне подарокот.
Патем чантата не тежи многу и во неа нема пари, туку само парчиња
безвредна хартија со ликови на оние за кои се зборува дека се вмешани во
рекетот.
Јанева должи одговорност и одговор. Одложената оставка не е решение
на скандалот. Јанева може да го повтори делото, да избега или да влијае врз
сведоците. Затоа нејзината одговорност треба да биде истражена во итна
постапка, а таа да ја однесе оваа чанта кај нејзиниот пријател.