Инфантино го отвори ФИФА музејот

Претседателот на Светската фудбалска федерација Џани Инфантино во Цирих го отвори музејот на ФИФА. Тоа е првиот ангажман на Инфантино на функцијата, бидејќи во петокот беше избран за прв човек на ФИФА. „Ова е место за фудбалот“, рече Инфантино на отворањето. ФИФА вложи 110 милиони швајцарски франци на реновирање на зградата, а 30 милиони франци потроши на музејот во кој што се изложени 1000 експонати.