Зоран Заев со вчерашната прес конференција, во ист ден кога се
викаат на распит и замолчување двајца новинари, упати јасна порака до
граѓаните и до новинарството односно до седмата сила, а тоа е дека треба
што побрзо да замолчат или можно е сите да одат во затвор.

Со вчерашниот план Заев и СДСМ напоменаа дека сакаат да не
направат нас тука како Северна Кореја, земја во која што граѓаните не знаат
што се случува во сопствената држава, а не пак надвор.
Заев и СДСМ се плашат да бидат откриени за целиот свој криминал
што го прават, па затоа носат вакви планови од кој е згрозена целата
јавност, каде што медиумите се соочуваат со уцени, закани и со цензура.
Ако некој треба да се справи со лажните вести, тоа се граѓаните кои
секој ден се лажени од Зоран Заев и од власта.
Такви вести ги има многу секојдневно.
Лажна вест е дека Зоран Заев не знае кои се Кики и Фрики.
Лажна вест е дека СДСМ не стои позади рекетот.
Лажна вест е дека Курто Дудуш не малтретирал и не тепал и
навредувал свој сограѓани.
Лажна вест е дека секретарот на Владата на Заев не учествувал во
незаконски разговори за тендер тежок 7 милиони евра.
Лажна вест е изјавата на Заев дека Македонија лани во јуни доби
датум за преговори односно за почеток на преговори.
Лажна вест е дека Заев додека дише нема да го смени уставното име и
дека ќе ги штити идентитетот и жицата македонска.
Зоран Заев ангажирајќи ги сите државни институции под негова
контрола, сака да го угнете народот, новинарите и медиумите, и како што
гледате сака да воведе цензура.
Планот на Заев за диктатура во Република Македонија не може и не
смее да успее. И нема да дозволиме да успее.

Зоран Заев и СДСМ мора што побрзо да си одат власта и да бидат
сменети на предвремени парламентарни избори.